top of page
logo2.png

Ajankohtaista

Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanja.

Suomen Asianajajaliiton vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanjan myötä asianajajia on kannustettu laatimaan alkavan marraskuun aikana veloituksetta testamentteja, joissa ainakin yhtenä edunsaajana on jokin kampanjassa mukana olevista 45 järjestöstä.

-Ilahduttavan suuri määrä asianajotoimistoja on ilmoittautunut mukaan kampanjaan. Tämä kertoo siitä, että liittomme jäsenet tekevät työtä vastuullisesti ja sydämellään, kertoo Suomen Asianajajaliiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola.

Ruoholan mukaan kampanjalla myös lisätään kansalaisten tietoisuutta siitä, että omaisuuden testamenttaaminen myös muille tahoille lähisukulaisten lisäksi on mahdollista. Testamentissaan henkilö voi esimerkiksi ohjata osan omaisuudestaan itselle tärkeään hyvään kohteeseen. Koko omaisuuttaan ei tarvitse testamentata järjestölle, ja asiakirjalla voidaan määrätä omaisuuden jaosta yksityiskohtaisestikin.

Testamentin laadinnassa on hyvä käyttää apuna asiantuntijaa. Oikein laaditun asiakirjan avulla voidaan välttyä mahdollisilta epäselvyyksiltä ja riidoilta.

-Perinnöt ovat yhä merkittävämpi tuki monenlaisen yleishyödyllisen toiminnan rahoitukseen ja yhä useampi suomalainen haluaa muistaa järjestöjä testamentissaan. Tietoisuutta testamenttilahjoittamisen mahdollisuudesta lisätään järjestöjen ja asianajajien yhteistyön voimin marraskuussa 2019, sanoo Ruohola

Asianaja Tero Reposella on pitkä kokemus testamenttien laatimisesta ja häneen voi ottaa yhteyttä puhelimitse 050 590 7562 tai sähköpostitse tero.reponen@ruoholahtilaw.fi

Lisätietoa kampanjasta: https://asianajajaliitto.fi/2019/10/vastuullisen-lahjoittamisen-marraskuu-kampanja-kaynnistyy-28-10-2019/

Viimeisimmät uutiset
Arkisto
bottom of page